Lluita per una Escola Digna

l'arc de sant martí escola
Gener de 2016. Façana principal de l'edifici rehabilitat de l'escola L'Arc de Sant Martí.
 

  Document amb els planols del nou edifici de l'escola l'Arc de Sant Martí

   
   ------------------------------------------

  Setembre del 2015
  Finalment el dia 14 de Setembre de 2015 l'alumnat de l'escola L'Arc de Sant Martí estrena edifici rehabilitat. El primer trimestre es una mica incòmode pel transit d'operaris que enllesteixen les feines finals, pero tothom gaudeix de les millores, i aquesta història començada l'any 2003 finalitza feliçment 12 anys després amb l'ajut imprescindible i inestimable de M.Jesús Larios Paterna, adjunta per a la defensa dels drets dels infants i dels adolescents del Síndic de Greuges de Catalunya.

  Moltes gràcies a tothom que ha fet possible que aquesta lluita arribi a bon port.
  SI ES POT!

  Gener del 2015
  A finals del mes de Gener ens va convocar l'arquitecte de les obres, als representants de les famílies de l'escola per a presentar-nos els plànols definitius de la reconstrucció de l'escola.

  D'aquesta presentació varen sortir encara dos carències bastant importants per resoldre.

  1. Les escales d'accés de l'escola d'adults cap a la planta on hi seran l'alumnat de primària. Escales que a més són d'emergència i no es poden tancar les portes per evitar el pas.

  2. Lavabos al pati d'infantil.

   Estem a l'espera de quina sol·lució ens proposen.  Novembre del 2014.

  Despres de desallotjar l'interior de l'edifici. Han començat les obres d'enderrocament de les façanes. Es fa entrega a l'AMPA dels planols definitius (encara podrem afegir alguns matissos). Es pot donar per començades les obres del nostre edifici.

  La primera ullada als nous planols no ens deixen tranquil·les, doncs tenim dubtes sobre la separació total entre l'escola d'adults que haurem de consultar. Entre d'altres coses l'ascensor està a la seva àrea.

  Tampoc ens agrada haver de perdre més pati (primer el varem perdre per la guarderia i ara cedim a l'escola d'adults) i trobem que a sobre de la coberta del menjador i cuina es podria habilitar una area per els nens d'infantil, doncs l'espai queda desaprofitat.

  També hauriem de parlar del perqué no podem retornar a la nostra escola amb les mateixes condicions que varem marxar. Perqué hem de carregar amb l'escola d'adults i qué es farà amb el solar que deixarem enrere.

  A la propera assemblea general haura torn de propostes i debat sobre tot això, seguirem informant.

  Juliol 2014
  Adjudicació de l'obra a l'empresa TEYCO.


  9 de març del 2014.

  En una trobada informal amb el regidor del districte Sr. Freixedes, en resposta a la nostra pregunta si es licita l'obra aquest final de març i si es començarà aquest estiu l'arrajament del nou edifici, confirma les informacions del Consorci d'Educació de Barcelona.

  ----------------------------------------------------------------------------------------

  Resumen de la reunión mantenida con el responsable de la obra de remodelación del edificio de la escuela el día 3 de febrer de 2014.

  Según nos explican el plan a seguir sería que a finales de febrero el ayuntamiento finalmente inicie el proceso, falta poner una firmita (decía literalmente el director del proyecto), y en marzo se abriría el proceso de adjudicación de la obra. Una vez adjudicada la obra, teóricamente, el inicio de las mismas llegaría en septiembre a más tardar.
  Sería un año después cuando se iniciara el curso 2015/2016 en el edificio remodelado. Por tanto acabaremos este curso 2013/2014 y seguiremos en el emplazamiento provisional el curso siguiente 2014/2015.
  Para que este curso y medio que queda por pasar en este emplazamiento y a fin de paliar las carencias del curso y medio que ya llevamos aquí, pedimos una serie de adecuaciones que consideramos imprescindibles, de las cuales se accede a satisfacer la petición de un sorral para los niños de infantil, acceso al agua desde el patio (fuente, pica para lavarse y toma para manguera), solucionar el tema del agua caliente en la zona de comedor. No obtenemos la gracia de poder tener un castell de jocs como teníamos en el edificio antiguo (que a día de hoy han destrozado los asaltantes del recinto) y se nos sugiere que el ampa nos inventemos algo.
  En definitiva, hasta q no llegue marzo no tendremos la certeza que empiezan las obras.
  Un saludo!
  ---------------------------------

  A finas de Març 2013 hem sabut que el curs vinent els alumnes de 5è i 6è compartiran una sola aula. L'activitat d'Iniciació esportiva no es farà i a més, depenent dels resultats de la matriculació d'enguany a P3, potser l'any vinent no es tornin a fer.
  Davant la manca d'informació sobre el futur de l'escola i la paralització de les obres del nou edifici, la junta de l'AMPA ha decidit interpel·lar el regidor del districte per obtenir-ne més informació sobre el nostre futur, així com la direcció s'ha compromès a treure informació de la idea que té el consorci d'educació vers la nostra escola

  --------------------------------

  Finals de Gener de 2013. La directora ens ha comunicat que en vista que les obres no comencen com estava previst a l'antic edifici, començarà una ronda de reunions amb els seus caps per a veure que passa. Nosaltres com a AMPA estem a l'espera de les seves notícies, pero advertim que si això s'allarga massa ens haurem de posicionar i si cal tornar a moure'ns per aconseguir un edifici digne (i íntegre,no compartit com ara) pels nostres filles i fills.

  -----------------------------------------

  RESOLUCIÓ octubre 2012. Finalment comencem el curs 2012-13 a l'edifici de l'antic institut de ESO Provençals, al pont del treball, al parc de sant martí. El primer trimestre ha estat dur per adaptar-nos, els nens en canvi no han tingut cap problema. Ens trobem que tenim  menys aules pero no està malament, l'unic inconvenient es que el menjador, cuina, gimnàs, àrea d'esbarjo on està l'ampa i la biblioteca queden a part de l'edifici principal on son les aules, i hem de travessar territori de l'escola d'adults amb qui compartim la meitat de l'espai. Tot i això n'estem bastant contents.

  ----------------------------------------

  Després de la visita al centre de finals de febrer 2012 per part del consorci, i la darrera fa uns dies tb del consorci i el regidor del districte. Sembla que han decidit reformar l'edifici, pero ens proposen enviar els nostres fills a una escola del guinardó. Qualcosa l'AMPA rebutja frontalment.

  El proper 12 d'abril 2012 hi haurà una reunió a l'escola de pares, professors i representants del consorci d'educació de barcelona. Allà l'AMPA expondrà la contraoferta, que podeu llegir a la pàgina d'inici del blog.

  ------------------------------------------


  Segons ens ha comunicat la directora del centre a la reunió del consell escolar del dia 30 de gener. La setmana passada (divendres 27 de febrer 2012) la directora de centres del consorci d'educació de barcelona va visitar l'escola. En acabar li va fer saber a la direcció que el pla previst de remodelació de l'escola queda anulat, i que s'estan reunint per decidir quin serà el futur de la nostra escola. La decissió la prendran a les pròximes setmanes i serà al mes de març que ens ho comunicaran oficialment.

  Estudien si canviar-nos d'edifici com els hi varem proposar, si reformar l'escola i convertir-la en un centre de dos linias, o be tancarla.

  Depenent de la decisió final, reorientarem la lluita.

  Igualment, per molt q ens comuniquin  la seva decisió (al marge de les families i els professionals, evidentment, no contem per a res), si després es continua allargant en el temps el problema haurem de continuar exigint q es compleixi amb els drets dels nostres fills.

  La direcció del centre ens ha demanat que aturem les accions de lluita fins el mes de març. Hem accedit, pero tot recordant q si arriba l'1 d'abril i estem igual, hi haurà moguda. I que si ens comuniquen una decisió q no ens agrada també. I encara més, si no veiem cap sortida pq el curs vinent (2012-2013) els nens estiguin cursant en un lloc digne, la nostra lluita continuarà.

  Finalment, i casualment, al dia següent rebem una carta del síndic de greuges tot dient-nos que el dia 17 de novembre del 2011 es va remetre al consorci una carta urgent i encara no l'han respost, així q el síndic insistirà.